Supă cu Ciuperci

Supă cu Ciuperci

Supiță bună de ciupercuțe cu posmăgei crocanți.

M-am sculat eu sâmbăta mai diminecioară și m-am pornit după ciuperci. Era o zi posomorâtă, chiar începuse a bureza. Când am ajuns era deja lume multă, ca așa-i sâmbăta de obicei. Bine că eu știu unde găsesc ciupercuțele și n-am pierdut mult timp plimbându-mă pe ici - colo. Am ales cele mai frumușele, mai tinerele, care-mi dădeau din ochi și m-am pornit spre casă. ..nu , nu spre casa unde locuiesc, ci spre casa unde trebuie să plătesc, ca doar n-o s-ă ies din magazin cu cumpărătura neachitată…

Pentru supița aceasta ne trebuiesc ciupercuțe Champignon , de seră. Alegeți-le pe cele de mărime medie, albe, fără pete, cu marginile pălăriuței aproape lipite de picior (semn că sunt tinere).

Supa cu Ciuperci-ingrediente

INGREDIENTE:

  • Apă sau zeamă – 2 litri
  • Cartofi – 3, 4 buc.
  • Cașcaval topit – 3,4 triunghiuri mari
  • Morcov - 2 buc.
  • Ceapă - 1 mare sau 2 medii.
  • Ciuperci Champignon - 300 gr.
  • Sare
  • Pătrunjel

Pentru pesmeți :

  • Pâine – 2,3 feliuțe
  • Usturoi

MOD DE PREPARARE

Spălăm ciupercile și le punem într-un vas cu apă rece, adăugăm 2 linguri de sare în apă. În apa sărată ciupercile își păstrează culoarea și nu se înnegresc la fierbere. Curățim cartofii și-i tăiem cubulețe. Morcovul îl dăm prin răzătoare mășcată. Ceapa o tăiem semi-rondele și le desfacem. Feliem ciupercile. Punem cartofii la fiert și între timp punem ceapa cu morcovul într-o tigaie cu ulei încinsă bine. Când legumele din tigaie încep ușor să se rumenească, adăugăm ciupercile. Le lăsăm vreo 15 min, să le pătrundă bine. Le sărăm și le pipărăm. Când s-a mai evaporat din apa lăsată de ciuperci, adăugăm legumele in cratița cu cartofi. Acum tăiem felii sau cuburi mici cașcavalul. E important să fie cașcaval topit de bună calitate, că de nu , se brânzește. Nu trebuie să conțină decât cașcaval, unt, apă, sare. Cu grăsimea de aproximativ 45 %. Adăugăm cașcavalul și amestecăm bine să se topească în supă. Mai punem și câteva frunzulițe de pătrunjel, pentru aromă. Vede-ți de-i mai trebuie sare sau piper.

Supa cu Ciuperci-etapa1

Acum facem posmăgeii. Tăiem pâinea cubulețe. Încingem bine o tigaie cu ulei și adăugăm câteva feliuțe de usturoi. Prăjim pâinea până se rumenește frumos. Puteți cumpăra pesmeți gata, cu aromă de usturoi…dar eu va sfătui totuși sa-i faceți acasă. Dacă n-aveți timp de pesmeți, atunci adăugați feliuțe de usturoi in supiță cu câteva minute înainte de a stinge focul.

Supa cu Ciuperci-etapa2

Ornați supa cu felii de ou fiert.

Supa cu Ciuperci-finala

E foarte bună!

Poftă mare!!!