Pulpe Umplute

Pulpe Umplute 

Sunt de-adreptul delicioase!!!

Rumenite frumos şi cu o umplutură atât de fină.

Cu aşa pulpişoare îl ademeneşti pe oricine…

Pulpe Umplute-ingrediente

INGREDIENTE:
Pentru 6 porţii:

  • Pulpe de găină - 6 buc.
  • Frişcă grasă – 200 ml.
  • Ouă – 3 ouă.
  • Pâine albă – 2,3 feliuţe.
  • Pesmeţi. Susan.
  • Sare. Piper negru. Nucşoară.

MOD DE PREPARARE

Pârlim şi spălăm pulpele. Scoatem pielea de pe ele, foarte atent ca să n-o rupem. În cazul când totuşi s-a rupt nu trebuie să va supăraţi foc, se repară… pe parcurs. Fiţi mai atenţi la sfârşit, ajutaţi-vă cu un foarfece de bucătărie şi tăiaţi tendoanele eliberând pielea de muşchi şi os, lăsând doar sfârcul de la capăt.

Pulpe Umplute-etapa1 Pulpe Umplute-etapa2

Înmuiem feliuţele de pâine în frişcă. Scoatem carnea de pe oase şi o dăm prin maşina de tocat. Amestecăm cu bucăţile de pâinică şi frişcă şi o mai trecem o dată prin maşina de tocat ca să obţinem un amestec cât mai fin. Adăugăm 2 albuşuri şi batem cu o furculiţă bine amestecul, să fie mai puhav. Sărăm, pipărăm şi adăugăm un vârf de cuţit de nucşoară.

Pulpe Umplute-etapa3 Pulpe Umplute-etapa4 Pulpe Umplute-etapa5

Umplem pielea cu carnea tocata ( dacă e cam găurită pielea, o umplem atent fără să apăsăm). Nu punem prea multă tocătură, căci, atunci când se prăjesc pulpele, pielea se strânge şi carnea ar putea ieşi. Batem oul rămas cu puţină sare. Cu o periuţă ungem pulpele şi le presărăm cu pesmeţi şi susan (mai ales găurelele în piele, dacă sunt). Luăm cu o lopăţică pulpişoarele (cu închizătura-n jos) şi le transferăm într-o tigaie încinsă cu ulei. O să vedeţi cum imediat pielea începe a se strânge.

Pulpe Umplute-etapa6

Dacă se desface pulpa nu vă deranjaţi, aşteptaţi să se mai prăjească puţin şi umplutura se va prinde ca la pârjoale, apoi întoarceţi şi rumeniţi pulpa pe cealaltă parte.

Pulpe Umplute-etapa7 Pulpe Umplute-etapa8

Le scoatem pe un platou aşternut cu șervețele de hârtie, care vor absorbi uleiul în exces apoi le aranjăm într-o tava de copt. Dacă s-au desfăcut puţin pulpele le mai ungem o dată cu ou şi le presărăm cu pesmet şi susan, le dăm la cuptor pentru 25 min. la 180°C.

Pulpe Umplute-etapa9

Pot fi servite atât reci,tăiate feliuţe, ca aperitiv, cât şi fierbinţele cu o garnitură de legume la grătar….mmmm…ce bunătate…!!!

Poftă mare!!!