Cioburi de Sticlă

Cioburi de Sticlă

INGREDIENTE:

  • Pentru un desert mare :
  • Putem folosi suc natural – câte 400 ml. de fiecare gust – 4 gusturi (diverse culori)- cea mai „sănătoasă” metodă.
  • O altă metoda, mai rapidă e să folosim 4 pacheţele de jeleu–praf di comerţ.
  • Cea mai rapidă metodă e cu jeleu deja preparat (din comerţ, de obicei se vinde în păhărele mici de circa 150 - 200 ml.)
  • Frişcă sau smântână (dulce)– 400ml.
  • Zahăr – 4-5 lg.


MOD DE PREPARARE

Prepararea jeleului: 

În cazul în care folosim suc natural: 

Sucurile care riscă să nu se prindă – sucul de kiwi, ananas, papaia şi mango. Toate celelalte sucuri de fructe le putem folosi la prepararea acestui desert. Conform instrucţiunilor de pe pacheţelul de gelatină înmuiem în apă rece (20-30 ml.) cantitatea necesară pentru a prepara 4 jeleuri a câte 400 ml. (probabil vor fi necesare 15-20 gr. de gelatină pentru fiecare 400ml. de suc - ne orientăm oricum după instrucţiunile de pe pacheţel, să nu dăm greş). Înmuiem gelatina în 4 păhărele diferite ca să avem cantitatea egală pentru fiecare culoare de suc. Încălzim sucul în 4 vase diferire şi vărsăm în ele gelatina umflată amestecând până când se topeşte de tot. Putem adăuga zahăr după gust. Avem grijă ca nu cumva sucul să înceapă a fierbe căci gelatina îşi va pierde orice efect. Lăsăm să se răcorească sucul din vase şi le punem toate în frigider pentru 3-4 ore. E cam lungă procedura dar e mult mai sănătos să folosim sucul natural.

De data aceasta am folosit jeleu-praf din comerţ căci eram limitată în timp.

 În cazul în care folosim jeleu-praf din comerţ: 

Preparam conform instrucţiunilor de pe jeleu-praf 4 jeleuri de culori diferite în vase aparte şi le punem la frigider pentru 3-4 ore să se prindă bine.

În cazul în care folosim jeleu deja preparat, din comerţ: 

Trecem direct la etapa a doua – asamblarea desertului. 

Asamblarea desertului: 

Înmuiem fiecare vas cu jeleul prins într-o crăticioară cu apă fierbinte. Pereţii vasului se vor încălzi şi vom putea cu uşurinţă desprinde gelatina răsturnând-o din vas pe un fund de lemn. Tăiem cubuleţe jeleul de toate culorile şi le amestecăm uşor ca să obţinem un caleidoscop de culori. Înmuiem o altă porţie de gelatină în 50 ml. de apă, de data aceasta ne serveşte pentru frişcă. Punem gelatina la foc foarte slab şi o amestecăm până se dizolvă. Batem bine frişca/smântâna, adăugăm la ea zahăr după gust şi turnăm în fir subţire apa cu gelatina topită. Turnăm frişca peste amestecul de cubuleţe colorate iar apoi transferăm tot amestecul într-o formă de chec/tort, sau o cratiţă încăpătoare şi o punem iar în frigider, la prins.

Când este gata, înmuiem forma în apă fierbinte şi răsturnăm desertul pe platou.

E o frumuseţe!

„Cioburi” de jeleu prinse în spumă de frişcă!

 Poftă mare!!!