Brigadeiro & Beijinho

Brigadeiro & Beijinho

Dulciuri excepţionale din inima Braziliei. Reţeta apare în 1940 şi devine imediat foarte cunoscută. Sunt două dulciuri diferite care au acelaşi mod de preparare şi sunt servite, de obicei, împreună la majoritatea sărbătorilor.

O surpriză frumoasă pentru persoana iubită!!!

Brigadeiro-ingrediente

INGREDIENTE:

Pentru Brigadeiro :

  • Lapte condensat – 1 borcănaş (400 ml.).
  • Unt – 2 lg.
  • Cacao – 4 lg.
  • „Codette” de ciocolată (pentru ornat).


Pentru Beijinho:

  • Lapte condensat – 1 borcănaş.
  • Unt – 2 lg.
  • Fulgi de cocos – 100 gr.

MOD DE PREPARARE (Brigadeiro)

Amestecăm într-o tigaie anti-aderentă laptele condensat, untul şi cacao. Dacă vă place gustul de ciocolată amăruie puteţi folosi cacao amară. Ţinem compoziţia la focul cel mai mic posibil, amestecând încontinuu. Peste 8-10 min. observăm că compoziţia devine mai densă şi începe a se lega, iar când se desprinde de pe marginile tigăii în timp ce o amestecăm, este gata. Oricum ar trebui să se prepare într-un timp de 12-15 min. avem grijă să n-o ardem.

Ungem cu puţin unt o farfurie plată în care vărsăm compoziţia şi o lăsăm să se răcească. Când e destul de rece pentru a putea lucra cu ea, preparăm biluţe mici pe care le rostogolim prin „codette” sau mărgeluţe de ciocolată. Le aranjăm în forme decorative pentru dulciuri.

Brigadeiro-etapa1

Mie-mi place să adaog în compoziţie puţină prună uscată stropită cu coniac. Desigur că deja nu le pot spune „brigadeiro”, dar îmi este interesant să experimentez pentru a simţi cum poate fi de bogat şi variat gustul acestor dulciuri.

MOD DE PREPARARE (Beijinho)

Procedeul este acelaşi ca şi la Brigadeiro. Amestecăm într-o tigaie laptele condensat, untul şi 80 gr. de fulgi de cocos (lăsăm 20 gr. pentru ornat). Amestecăm încontinuu, la foc mic până observăm că compoziţia devine un tot întreg. O luăm de pe foc şi o lăsăm să se răcească. Facem biluţe mici pe care le rostogolim prin fulgi de cocos. (Eu am mai adăugat puţină ciocolată albă rasă).

În Brazilia aceste dulciuri pot fi ornate şi cu cristale de zahăr, alb sau color şi un cuişor aromat înfipt în fiecare.

Brigadeiro-etapa2

Atât Brigadeiro, cât şi Beijinho sunt dulciuri foarte gustoase. Brigadeiro au gust intens de ciocolată, iar Beijinho un gust fin de caramelă cu lapte. Dacă vreţi să le faceţi cadou persoanei iubite, le puteţi orna cu inimioare de zahăr.

Brigadeiro-finala

Simţiţi pasiunea Braziliei!!!

Poftă mare!!!