Clementine Zaharisite

Clementine Zaharisite

Clementinele sunt fructe dulci, fără sâmburi, „născute” în 1940 ca rezultat al „prieteniei” dintre portocală şi mandarină.
Clementinele zaharisite sunt ideale pentru ornarea deserturilor, torturilor, iar odată „scăldate” în ciocolată se transformă în dulciuri excepţionale.

Clementine-zaharisite-ingrediente

INGREDIENTE:

  • Clementine – 12 buc.
  • Zahăr – 650 gr.
  • Apă – 500 ml.
  • Răbdărică – 6 zile.

MOD DE PREPARARE

Spălăm, uscăm clementinele şi le tăiem în patru. Între timp pregătim siropul: turnăm 130 gr. de zahăr în 500 ml. de apă, amestecăm până se dizolvă, apoi adăugăm clementinele. Lăsăm să fiarbă la foc mic - 5 minute. Stingem focul şi „uităm” de clementine până în ziua următoare. A doua zi adăugăm în siropul cu felii încă 130 gr. de zahăr şi le mai fierbem 5 min la foc mic. Le lăsăm iarăşi pentru 24 de ore în sirop. Repetăm procedeul încă 3 zile adăugând de fiecare dată 130 gr. de zahăr (5 zile fierbem câte 5 min. cu un total de 650 gr. de zahăr).

Clementine-zaharisite-etapa1 Clementine-zaharisite-etapa2

După ce am fiert clementinele ultima dată, lăsăm să se răcească în sirop apoi le scoatem şi le aranjăm pe o grilă să se zvânteze cel puţin 24 de ore. Pentru a le face şi mai frumoase, le presărăm cu zahăr. Fructele se păstrează mut timp în vas de sticlă, la loc rece. Siropul rămas se păstrează bine în frigider și ne servește la însiroparea blaturilor de tort.

Clementine-zaharisite-etapa3

Dacă doriţi să savuraţi plăcerea din plin, cufundaţi clementinele în ciocolată topită. (Topiţi ciocolata de menaj, înmuiați in ea clementinele apoi le puneţi pe o grilă să se usuce).

Clementine-zaharisite-etapa4 Clementine-zaharisite-finala

Poftă mare!!!