Îngheţată "Crème Brùlée" de casă

Îngheţată "Crème Brùlée" de casă

O reţetă atât de simplă dar cu un rezultat extraordinar! 

Îmi place mult înghețata preparată acasă dar majoritatea reţetelor au ca ingredient de bază gălbenuşuri crude. De obicei evit să le folosesc, mai ales vara, iată de ce reţeta care urmează va rămâne pe mult timp în lista preferatelor.

inghetata-creme-brulee-ingrediente

INGREDIENTE:

 

  • Lapte condensat – 1 borcănaș.
  • Frişca proaspăta (35%) – 500 ml.

 

MOD DE PREPARARE

Pentru a obţine un gust mai special al desertului folosim lapte condensat fiert. Putem să-l procurăm deja preparat sau sa-l fierbem singuri punând conserva închisă ermetic într-o cratiţă cu apă şi fierbând-o timp de 2 ore.

inghetata-creme-brulee 1

Laptele condensat îşi schimbă culoarea şi obţine un gust nemaipomenit de caramelă. Lăsăm conserva să se răcească iar apoi batem bine frişca rece, abia scoasă din frigider până începe să facă valuri care-şi ţin bine forma.

Avem grijă să nu exagerăm că de altfel frişca se lasă în jos.

Adăugăm una câte una lingurile de lapte condensat răcit deja şi batem crema pe care o obţinem la viteza minimă a mixerului.

inghetata-creme-brulee 2

După ce am înglobat tot laptele condensat punem înghețată într-un recipient şi o lăsăm pe câteva ore în congelator. O dată în oră amestecăm înghețata ca să se congeleze uniform şi să nu facă cristale de gheaţă.

inghetata-creme-brulee finala

E atât de bună şi cremoasă, preparată din ingrediente naturale. O alintare într-o zi de vacanţă!

Poftă mare!!!