Maioneză de Casă (I)

Maioneza de casa poftitilamasa

Varianta I (cu gălbenușuri crude)

Maioneza de casă e foarte bună mai ales pentru că ţi-o faci după gustul tău…şi cu mânuţele tale… în câteva minute. Iar dacă-ar fi să-i facem publicitate am scanda:

Maioneză fără conservanţi!

Fără coloranţi!

Fără arome artificiale!

Produs sută la sută natural!!!

Maioneza de casa ingrediente poftitilamasa

INGREDIENTE:

  • Gălbenușuri de ou – 3 buc.(ouă proaspete de la găinuşe sănătoase-tun)
  • Muştar – 1 linguriţă.
  • Sare – 1/2 linguriţă.
  • Zahăr – 1 linguriţă.
  • Suc de lămâie – de la o lămâie mică (sau oţet de mere)
  • Ulei - 1,5 pahare.
  • Iaurt cremos (smântână ) – 2,3 linguri (la dorinţă şi mai mult)

MOD DE PREPARARE

Toate ingredientele trebuie să fie de temperatura camerei !!!

Batem gălbenușurile cu sarea , zahărul şi muştarul, până se deschid la culoare şi îşi dublează volumul. Cel mai important e să adăugăm uleiul puţin câte puţin,în continuu, să nu se taie maioneza. Înmuiem linguriţa in paharul cu ulei şi o scuturăm deasupra gălbenușurilor, bătând în continuu cu mixerul. Repetăm procedeul de vreo 10 ori, apoi începem a adăuga câte o jumătate de linguriţă, bătând cu mixerul în continuare până compoziţia devine mai consistentă.

Maioneza de casa 1 poftitilamasa


Apoi , încetul cu încetul mărim cantitatea de ulei,turnând în fir subțire încontinuu până îl terminăm, alternând cu sucul de lămâie. Gustăm din când în când, potrivind maioneza de sare. Puteţi adăuga si puţină apă minerală rece, 1-2 linguri. Eu prefer să fac maioneza cu ulei de floarea-soarelui, cea de măsline îmi pare prea amară. Maioneza de casă e destul de densă, bună pentru ornat.

Maioneza de casa 2 poftitilamasa

Dacă doriţi s-o faceţi mai cremoasă, adăugaţi câteva linguri de iaurt simplu (smântână, dar să nu fie acrişoară). Dacă aveţi robot de bucătărie faceţi maioneza in 3 minute. Turnaţi gălbenușurile , sarea, zahărul şi muştarul în vasul de mixare (cu discul de bătut creme deja fixat).Bateţi compoziția 1 minut iar apoi turnaţi in capacul lung al vasului uleiul. Capacul lung are o găurică mică în partea de jos şi face ca uleiul sa curgă în continuu, în fir subţire, în compoziţia de gălbenușuri care se amesteca non-stop. E foarte uşor şi repede.

Acum turnăm maioneza în borcănaş şi o păstrăm in frigider.


Maioneza de casa final poftitilamasa

Poftă mare!!!