Confitură de Kiwi

Confiture de Kiwi poftitilamasa

Delicioasă, cu gust dulce-acrişor, notă picantă de ghimber şi aromă îmbietoare de lămâie.

Confiture de Kiwi ingrediente

Ar fi interesant să văd prin livada bunicii şi un arbust de kiwi, cum se întinde ca o liană pe gardul de după beci. Cu rădăcinile înfipte adânc în pământul din grădina noastră , iar cu-ntreaga roadă peste gard, la vecin (cum se întâmplă de obicei).

Deja îmi imaginez nedumerirea orătăniilor din curte : cocoşul încearcă să-i convingă pe toţi că ţine situaţia sub control, iar cloşca cu puii ocoleşte în grabă locul cu pricina, cotcodăcind ceva pe sub clanţ despre „încălzirea planetei” …


INGREDIENTE:

(pentru 400 gr. de gem)

  • Kiwi – 500 gr.
  • Zahăr – 200 gr.
  • Măr – 1 buc.
  • Lămâie – 1 buc.
  • Ghimber – ½ linguriţă pulbere, sau 1 lg. ghimber proaspăt ras.(opţional)

MOD DE PREPARARE

Spălăm şi curățim fructele de kiwi şi mărul. Roadem coaja de lămâie. Dacă dorim să obţinem o consistenţă de magiun, tăiem fructele mai mărunt, pentru a avea o confitură cu bucăţi, le tăiem mai măşcat. Mărul joacă rolul important de pectină naturală care va lega sucul lăsat de fructe şi-l va gelifica.

Confiture de Kiwi etapa1

Amestecăm într-o tigaie adâncă sau ceaun bucăţile de kiwi, de măr, coaja de lămâie şi zahărul, stropim compoziţia cu sucul de lămâie. Punem vasul la foc mediu şi fierbem amestecul 30-45 min, până devine dens.

Mărul să înmoaie iar semincioarele de kiwi se lipesc dulce de el şi spre sfârşit confitura pare-a fi doar din kiwi.

Confiture de Kiwi etapa2 Confiture de Kiwi etapa3

Pentru un gust mai deosebit, putem adăuga 1 lingură de ghimber proaspăt ras sau ½ linguriţă pulbere de ghimber. Mai lăsăm 3-5 min şi luăm confitura de pe foc. Lăsăm să se răcească complet şi o servim cu o cană de ceai aromat, sau o folosim la diverse copturi şi deserturi. Pentru a o păstra tip îndelungat, o turnăm fierbinte în borcănaşe sterilizate şi o conservăm.

Confiture de Kiwi finalajpg

Dacă vreţi să gustaţi ceva deosebit, vă recomand cu drag această confitură delicioasă.

Poftă mare!!!