Biscuiți Kokosmakronen

Biscuiți Kokosmakronen

Biscuiți delicioși cu fulgi de cocos. Sunt atât de buni, încât i-ași numi mai degrabă prăjituri decât biscuiți. Le plac tuturor și arată apetisant pe masa de sărbătoare.

Kokosmakronen-ingrediente

INGREDIENTE:

  • Fulgi de nuca de cocos - 300 gr.
  • Lapte condensat (Lapte concentrat) - 400 gr.
  • Albuș de ou - 3 buc.
  • Sare - un vârf ce cuțit.

MOD DE PREPARARE

Fulgii de cocos se amesteca cu laptele condensat. Albușurile reci se bat cu puțină sare la viteza maximă a mixerului până când încep a se fixa vălurelele de spumă. ( Aveți grija sa nu fie pe vasul in care bateți sau pe telurile de la mixer picături de grăsime, caci nu veți reuși să bateți albușul bine). Acum, puțin câte puțin, adăugăm albușul în compoziția de cocos, amestecând în așa fel ca să obținem "aluatul" cât mai puhav.

Kokosmakronen-etapa1 Kokosmakronen-etapa2

Preîncălzim cuptorul la 160 C. Luăm o lingura de amestec și-l presăm puțin cu degetele prin parți si la bază, dar îi păstram structura puhavă și vârful "ciufulit". Daca nu reușiți, puteți să faceți biluțe. Le modelați ușurel, fară sa apăsați prea tare.

Kokosmakronen-etapa3 Kokosmakronen-etapa4

Aranjăm biscuiții pe o tavă cu hârtie de copt și-i dăm la cuptor pentru 20-25 min ( până se rumenesc frumos).

Kokosmakronen-etapa5 Kokosmakronen-etapa6

Acum putem sta liniștiți, dacă nimerim pe o insula tropicală plină de palmieri de cocos, avem cu ce ne alinta in serile romantice, pe plaja cu nisip fin…

Kokosmakronen-finala

Poftă mare!!!