Biscuiți Bicolori

Biscuiți Bicolori

O idee bicoloră, dulce şi friabilă.

Biscuiti-bicolori-ingredienti

INGREDIENTE:

  • Unt – 230 gr.
  • Făină – 350 gr.
  • Cacao pudră – 2-3 lg.
  • Zahăr – 100gr.
  • Esenţă de vanilie. Sare.
  • Ou – 1 buc. (opţional)

MOD DE PREPARARE

Un mod ideal de a amesteca ingredientele pentru aşa tip de aluat e să folosim robotul de bucătărie, dar în lipsa lui ne descurcam frecând bine untul moale cu zahărul, sarea şi esenţa de vanilie (2-3 pic.). Adăugăm puţin câte puţin faina şi începem a frământa aluatul până obţinem o compoziţie omogenă.

Îl împărțim în 2 părţi egale. Adăugăm în una 2-3 lg. de cacao şi frământăm aluatul până se colorează uniform. Dacă aluatul e prea sec şi nu se leagă , adăugăm o lingură de lapte. Pentru a obţine biscuiţi fărâmicioşi frământăm aluatul cât se poate de puţin, doar ca să-l unim.

Biscuiti-bicolori-etapa1 Biscuiti-bicolori-etapa2

Punem aluatul la frigider pe 30 min. Întindem pe o peliculă alimentară un strat subţire de o culoare şi pe altă bucată de peliculă cealaltă culoare. Ca să le unim mai bine se recomandă să ungem primul strat cu puţin ou bătut, dar am notat că se lipesc de minune în timpul coacerii şi fără ou. Decupăm din foile de aluat întinse două patrulatere egale ca dimensiune. Transferăm atent un strat deasupra altuia, le unim şi facem rulou. Din aluatul rămas putem întinde alte 2 foi cu care să învelim ruloul bicolor. Punem aluatul la frigider pentru alte 30 min.

Biscuiti-bicolori-etapa3

Preîncălzim cuptorul la 190°C. Tăiem cu un cuţit ascuţit rondele şi le aranjăm pe tava de copt.
Coacem biscuiţii 10-12 min. având grijă să nu se rumenească.

Biscuiti-bicolori-finala

De ce să preparăm biscuiţi simpli dacă există biscuiţi „complicaţi”?

Poftă mare!!!